Tokkeruplund er et aktivt husmandsted med produktion af grønt, frugt, æg og kyllinger. slowfood

vi komhertil i sensommeren 2015 fra byen for at engageres os i produktionen af ren mad og genoptage metoder fra før – industriproduktion overtog madproduktionen – samarbejde med andre lokale små producenter.

stilheden

Vi ligger¨i den nordligste ende af faxesogn. Som en del af udflytter bevægelsen i 1800 tallet blev grøden etablere med 3 ha og 40m2 med indendørs kostald. beboet af samme familieblev gården udvidet i løbet af de komende 100(120) år til sine nuværende 7 ha og 300 m2 itl beboelse.

Jorden har de sidste 50 år været forpagtet ud og en stort landbo-køkkenhave har støttet økomoni og sundehed til storfamilien jensen der har boet her i alle årende. Da vi kom til i 2015 fik vi også de sidste flaske af hyndebær saft med i købet 🙂

foto af forløbet af de gamle byggeriet .

biodiversitet

Drives som økologisk naturlandbrug med prodution frugt og grønt, æg og kyllinger.  focus på afgrøder der er særligt egntet til den tundge engjorg og gamle hønseracer – der gennem generationer tilpasset til et liv udendørs til selv at søge føde og lægge æg og oppostre kyllinger m.m..

reneracer – ingen hybrider.

Grønsgaer er fra sundefrø opbygning af eget frømateriale – vi fokusere på smag smag og smag og anvendeligheden i køkkenet. Slowfood gamle sorter – fra før 2 verdenskrig hvor kunstgødningen NPK og industiproduktion der tog fart. Xxxx m.m. xxxxxx